Programa d’ajuda de l’impost de transmissions patrimonials i actes jurídics documentats (model 600)

Es pot fer el pagament i presentació per via telemàtica de l’impost sobre transmissions patrimonials i actes jurídics documentats (ITPAJD) corresponent al model 600 sense necessitat de descarregar un programa d’ajuda (en cas de tenir descarregat el programa d’ajuda, no es pot utilitzar a partir de l’1 de gener de 2020).

La presentació telemàtica d’expedients de l’ITPAJD (model 600) s’ha de fer a través de la SEU ELECTRÒNICA (apartat de "Tràmits").

L’accés a la seu és amb certificat digital reconegut, DNI electrònic, o amb Cl@ve (per a més informació del sistema Cl@ve, pitjau aquí).

Per generar i fer el pagament el model d’autoliquidació (model 600), podeu consultar Pagament o impressió (sense presentació) del model dautoliquidació de lITPAJD (model 600).

Per finalitzar el procés de presentació és necessària la instal·lació de el programa AutoFirma (descarregar Autofirma).


Important: A partir de l’1 de juliol de 2020 la presentació telemàtica només es podrà fer a travès de la seu electrònica. Fins aleshores, també es podrà fer a través dels enllaços següents:

Serveis d’atenció

Per a informació general de l’ITPAJD consultau, en aquest Portal, l’apartat d’aquest impost a Sistema tributari i la Normativa aplicable. Així mateix, podeu fer la consulta al tel. 971 717 000 -opció 1- (dilluns a a divendres laborables, de 9.00 a 14.00 h.) o a través de Consultes i suggeriments.

Per a consultes sobre si una operació està subjecte a l’Impost sobre el valor afegit (IVA) o a l’ITPAJD, pitjau aquí.

En cas de dubtes o incidències de caràcter tècnic o informàtic: tel. 971 228 510 (dilluns a dijous laborables, de 8.15 a 17.00 h., i divendres laborables, de 8.15 a 14.45 h; mesos de juliol i agost, dilluns a divendres laborables, de 8.15 a 14.45 h.) o a través de Consultes i suggeriments.